Forum Użytkowników
Programów LeftHand


 
Poprzedni temat :: Następny temat
Kłopot z przeglądarka www
Autor Wiadomość
mgeborek

Dołączył: 29 Paź 2007
Posty: 15
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-02-25, 12:11   Kłopot z przeglądarka www

Witam,

Mimo poprawnie zdefiniowanej ścieżki do przeglądarki www program krzyczy, że nie udało sie uruchomić przeglądarki... Jak rozwiązać ten problem?

Pozdrawiam

P.S.
Nie można zapisać ustawień po prostu znikają.
 
   
m@rek11 

Pomógł: 26 razy
Wiek: 43
Dołączył: 11 Maj 2007
Posty: 251
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2008-02-25, 13:17   

Zmień prawa dostępu do pliku ~/.qt/lhmkrc, wtedy ustawienia sie zapiszą
 
   
ximian 

Wiek: 33
Dołączył: 14 Sty 2008
Posty: 16
Skąd: Jaworzno
Wysłany: 2008-02-25, 13:18   

Masz wpisane "%1" (bez "") na końcu tej ścieżki dostępu? Co do zapisywania ustawień to może jest coś nie tak z prawami dostępu do plików konfiguracyjnych? Program instalowałeś globalnie czy lokalnie?
 
   
mgeborek

Dołączył: 29 Paź 2007
Posty: 15
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-02-25, 14:09   

m@rek11 napisał/a:
Zmień prawa dostępu do pliku ~/.qt/lhmkrc, wtedy ustawienia sie zapiszą


To jest to!!! Dzięki :D
 
   
mgeborek

Dołączył: 29 Paź 2007
Posty: 15
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-02-25, 14:37   

Off topic.
A jak pozbyć się cudownych napisów na górze faktury np z lokalizacją dokumentu?
_________________
Zamów bezpłatny test dystrybutora filtrującego Aquacity

rozwiązania dla Klientów Biznesowych | www.ZdrowaWoda.com.pl
rozwiązania dla Klientów Indywidualnych | www.sklep.ZdrowaWoda.com.pl
google search: sieć dystrybutorów filtrujących
 
   
m@rek11 

Pomógł: 26 razy
Wiek: 43
Dołączył: 11 Maj 2007
Posty: 251
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2008-02-25, 14:47   

W Firefoksie - menu plik/ustawienia strony/marginesy oraz nagłówek i stopki - ustawiasz sobie wszystko na brak

a na pierwszej zakładce zaznacz "drukuj kolory i tła" - to będziesz miał ładniejszą fakturkę :)
 
   
mgeborek

Dołączył: 29 Paź 2007
Posty: 15
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-02-25, 18:16   

Bądź pozdrowiony :D
_________________
Zamów bezpłatny test dystrybutora filtrującego Aquacity

rozwiązania dla Klientów Biznesowych | www.ZdrowaWoda.com.pl
rozwiązania dla Klientów Indywidualnych | www.sklep.ZdrowaWoda.com.pl
google search: sieć dystrybutorów filtrujących
 
   
SBKch 

Dołączył: 28 Kwi 2008
Posty: 3
Skąd: Starachowice
Wysłany: 2008-04-28, 20:30   

O toto :-)
A ja zmarnowałem przez to tyle godzin...
 
   
pemkad

Dołączył: 26 Maj 2008
Posty: 14
Skąd: Lodz
Wysłany: 2008-12-09, 13:50   

Drodzy Panowie błagam wspomóżcie kobietke :(
Ustawienia Globalne/ ustawienia przeglądarki.. Firefoxa mi znalazł i ma wpisanego. Ściągnęłam plugin do odczytywania plikow PDF wpisuje mu ścieżkę do programu i... po zamknięciu ustawień globalnych ustawienia PDF mi znikają !
Niestety stwierdzenie zmień prawa dostępu do czegos tam na mie nie działa :( Potrzebuję łopatologicznego wytłumaczenia krok po kroku co zrobić.
Będę bardzo bardzo bardzo wdzięczna za pomoc.
Ps. Faktury w tym firefox nie wyglądają jak faktury tylko kilka linijek tekstu.. coś gdzies mam też zmienić?
 
   
m@rek11 

Pomógł: 26 razy
Wiek: 43
Dołączył: 11 Maj 2007
Posty: 251
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2008-12-09, 14:14   

pemkad napisał/a:
Drodzy Panowie błagam wspomóżcie kobietke :(
Ustawienia Globalne/ ustawienia przeglądarki.. Firefoxa mi znalazł i ma wpisanego. Ściągnęłam plugin do odczytywania plikow PDF wpisuje mu ścieżkę do programu i... po zamknięciu ustawień globalnych ustawienia PDF mi znikają !
Niestety stwierdzenie zmień prawa dostępu do czegos tam na mie nie działa :( Potrzebuję łopatologicznego wytłumaczenia krok po kroku co zrobić.
Będę bardzo bardzo bardzo wdzięczna za pomoc.


Ale ustawienia nie zapisują się pod Linuksem czy pod Windowsem? Jesli pod Linuksem to powiem krok po kroku, pod Windowsem to nie mam pojęcia czemu się nie zapisują (w ogóle żadne zmiany w ustawieniach się nie zapisują czy tylko dotyczące PDF?)

pemkad napisał/a:

Ps. Faktury w tym firefox nie wyglądają jak faktury tylko kilka linijek tekstu.. coś gdzies mam też zmienić?


Już gdzieś to pisałem na forum, jak to zmienić, musisz poszukać...

------edit
O, już mam, w tym wątku to było:
http://forum.lefthand.com.pl/viewtopic.php?t=470

tam gdzie wpisujesz adres www, wpisz: about:config
w pole filtr wpisz: security.fileuri.strict_origin_policy
kliknij na ten klucz prawym myszy i z menu wybierz: przełącz

i fakturki będą już ładne :-)
tzn, zmień jeszcze w ustawieniach Firefoxa nagłówki i stopki (jak? - patrz wyżej)
 
   
pemkad

Dołączył: 26 Maj 2008
Posty: 14
Skąd: Lodz
Wysłany: 2008-12-09, 17:53   

Wieeelkie dzięki:)
Juz szystko działa - łącznie z PDF :)
Tym razem przeglądałam forum ale i tak nie znalazłam. Wstawiłam logo do faktury, wszystko fajnie ale.. ono jest z prawej strony (jak patrzysz na kartke) a ja chce jez lewej nad nazwą sprzedawcy. Domyślam się że trzeba zmienić słówko z left na right w szablonie tylko.. gdzie szukać tego szablonu? i który to?
Ktoś wie jak to zrobić?
Wcześniej byłam tylko użytkownikiem wklepującym fakturki a teraz zrobili mi administrację i się muszę nauczyć.
A i jeszcze chciałabym też zmienić czcionkę na fakturze i wywalić tam pozycje rabatowe bo przez nie fv robi mi sie za mała :)
Dzieki Panowie (i Panie?)
 
   
m@rek11 

Pomógł: 26 razy
Wiek: 43
Dołączył: 11 Maj 2007
Posty: 251
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2008-12-10, 09:36   

pemkad napisał/a:
Wieeelkie dzięki:)
Juz szystko działa - łącznie z PDF :)
Tym razem przeglądałam forum ale i tak nie znalazłam. Wstawiłam logo do faktury, wszystko fajnie ale.. ono jest z prawej strony (jak patrzysz na kartke) a ja chce jez lewej nad nazwą sprzedawcy. Domyślam się że trzeba zmienić słówko z left na right w szablonie tylko.. gdzie szukać tego szablonu? i który to?
Ktoś wie jak to zrobić?
Wcześniej byłam tylko użytkownikiem wklepującym fakturki a teraz zrobili mi administrację i się muszę nauczyć.
A i jeszcze chciałabym też zmienić czcionkę na fakturze i wywalić tam pozycje rabatowe bo przez nie fv robi mi sie za mała :)
Dzieki Panowie (i Panie?)


Szablony są w katalogu: /LHMK-2.8.5/units/invoice/xslt
każdy szablon to jest plik z końcówką .xsl
żeby go edytować trzeba mniej więcej znać HTML (jeśli go nie znasz to może lepiej zlecić przeróbkę szablonu Panom z LH?)

Popróbuj różnych szablonów, są też takie gdzie nie ma pozycji rabatowych, ten który Ci się spodoba najbardziej możesz ustawić jako domyślny w ustawieniach.
 
   
pemkad

Dołączył: 26 Maj 2008
Posty: 14
Skąd: Lodz
Wysłany: 2008-12-10, 11:11   

ee tam podstawy HTML nie sa trudne. Wystarczy znaleźć odpowiednie oznaczenie loga (i to jest w tym najtrudniejsze - bo nie wiem jak to nazwali w szablonie) A potem zmienić mu pozycję z prawej na lewą;)
Dzieki za pomoc ide się dalej dokształcać
 
   
m@rek11 

Pomógł: 26 razy
Wiek: 43
Dołączył: 11 Maj 2007
Posty: 251
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2008-12-10, 11:38   

W szablonie kod odpowiedzialny za wyświetlanie loga wygląda tak:

Kod:

<td>
    <xsl:variable name="company_logo" select="invoice/company/logo" />
    <xsl:if test="$company_logo != ''">
        <div align="right"><img src="{$company_logo}" /></div>
    </xsl:if>
</td>


ale niestety trochę więcej trzeba zmienić niż "right" na "left"...
 
   
pemkad

Dołączył: 26 Maj 2008
Posty: 14
Skąd: Lodz
Wysłany: 2008-12-11, 14:17   

I ja znowu swoje ;) Tym razem mozilla kontra internet explorer.
1. Wydruk szablonu pierwszego W IE jest ok jednakże nie drukuje mi szarego tła faktury.
2. W mozilli ten śliczny napis reklamujący LH który powinien być na dole strony włazii pokrywa się z z terminem płatności. Czy ktoś wie jak to naprawić?
Wiem że mam dwa wyjścia usunać ten napis ( ale jesli tak to skąd dokąd - żeby nie usunąć czegoś ważnego) Albo jakoś to naprawić ale pojęcia nie mam jak HTML w podstawie to znam ale to dla mnie jest już bardziej zaawansowane. Uparłam się na Mozille bo faktura wygląda nieco ładniej niż z IE Potrzebuje tylko pozbyc się tylko tego włażacego tam gdzie nie trzeba adresu strony producenta. -czy przestawić. aa i czcionki ciut powiększyć ;)
 
   
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme Mer created by maxis