Forum Użytkowników
Programów LeftHand


 
Poprzedni temat :: Następny temat
znikający podgląd faktur
Autor Wiadomość
a-1

Dołączył: 05 Cze 2007
Posty: 7
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2007-06-05, 23:33   znikający podgląd faktur

witam,

opis problemu:
faktury wystawiane są przez dwóch różnych użytkowników przy czym dokumenty pojawiają się w menu Rejestracja-> Rejestracja Dokumentów natomiast nie ma po nich śladu w menue Sprzedaż -> Faktury VAT

kilka lat tem podobny pproblem już wystąpił ale jakoś "rozwiązał się sam", teraz jest to dosć poważne utrudnienie ponieważ prowadzi do wystawiania kilku faktur za tą samą usługę czy towar. Proszę o ew. wskazówki i z góry uprzejmie dziękuję.

Artur
 
 
   
m@rek11 

Pomógł: 26 razy
Wiek: 43
Dołączył: 11 Maj 2007
Posty: 251
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2007-06-06, 10:01   

hmmm, a sprawdziłeś czy nie masz czegoś wpisanego w filtrach?!
 
   
a-1

Dołączył: 05 Cze 2007
Posty: 7
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2007-06-08, 23:08   

myślę że nie jest to wina filtrów, ponieważ jeśli wystawię fakturę sprzedaży numeracja jest zachowana i nowe faktury "dostawione" są jak najbardziej widoczne. Problem w tym że nie ma ich na listingu, i jedyny sposób je zobaczyć to wydrukować serię zawierającą "czarną dziurę". Oczywiście faktur z czarnej dziury nie można zaktualizować np dodając jakąś uwagę w miejscu przewidzianym itp.

Co do samych filtrów to jest z nimi znowu inna zamota. Program zapamiętuje np nazwisko Igrekowskiego i wyświetla jego faktury, potem jest czyszczenie filtrów albo ew. ustawienie ich tak by selekcjonowały sklepy GieEsu. Potem wyłączam program, na drugi dzień zaczynam pracę od.... listingu faktur związanych z Igrekowskim. Czyszczenie filtrów za każdym startem to nie jest duża robota, ale krew gotuje zwłąszcza w niektóre dni.

pozdrawiam


Artur
 
 
   
rosol 

Dołączył: 09 Cze 2007
Posty: 16
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2007-06-24, 21:08   

Ja mam dokladnie to samo po uaktualnieniu firebird do ostatniej wersji.
Widze tylko f-ry od poczatku 2006 do konca lipca 2006, ale tez nie wszystkie.
Jeszcze nie wystawialem f-ry na nowy miesiac, wiec nie moge powiedziec czy bedzie tak samo jak u Ciebie.
Wgram baze na inny serwer i sprawdze w czym problem.
 
   
Dawid Debinski 
Dawid Debiński

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 21 Gru 2006
Posty: 96
Wysłany: 2007-06-25, 11:10   

rosol napisał/a:
Ja mam dokladnie to samo po uaktualnieniu firebird do ostatniej wersji.
Widze tylko f-ry od poczatku 2006 do konca lipca 2006, ale tez nie wszystkie.
Jeszcze nie wystawialem f-ry na nowy miesiac, wiec nie moge powiedziec czy bedzie tak samo jak u Ciebie.
Wgram baze na inny serwer i sprawdze w czym problem.

Program działa na Firebird 1.5.3, za instalowanie nowszej wersji nie odpowiadamy za poprawnośc jego działania. Co do problemów z "znikający podgląd faktur" prosze opisać jaka wersja programu, oraz jaki system itp.
 
   
rosol 

Dołączył: 09 Cze 2007
Posty: 16
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2007-06-27, 13:37   

Firebird pobrany z Waszej strony, czyli ta wlasnie wersja, ktora podajesz. Linux jako OS. Wersja z reklamami. Widze f-ry od poczatku roku 2006 do konca lipca 2006, ale te lipcowe nie wszystkie. Nie probowalem jeszcze wystawic nowej f-ry, ale dzis chyba bede juz musial :-)
Do tego mam problem z Lista Obecnosci, ale to w innym watku.

P.S.
Co mnie podkusilo, zeby zmienic na nowa wersje :-)
 
   
rosol 

Dołączył: 09 Cze 2007
Posty: 16
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2007-06-27, 21:44   

Wszelkie rejestry: vat, zestawienie sprzedazy, dokumenty wydania, - nie ma. Sa tylko widoczne dokumenty przyjecia.
Jest podglad dokumentow w menu rejestracja (czyli widzi f-ry), ale juz wystawienie f-ry objawia sie komunikatem (we wczesniejszej wersji tez byl, ale jakos sam zniknal): "
Nie znaleziono zadnego okresu obrotowego dla wprowadzonej daty wystawienia. Prosze sprawdzic wpisy w latach obrotowych lub wprowadzic poprawna date wystawienia."
Lata obrotowe mam do konca 2005. Nic dalej nie ma.
 
   
rosol 

Dołączył: 09 Cze 2007
Posty: 16
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2007-06-27, 23:13   

I ostatni dzis post.
Po wygenerowaniu roku obrotowego na 2007 rok juz moglem f-ry wystawiac, tzn. zapisywale je. Program zachowuje numeracje aktualna.
Tylko dlaczego nie moge zobaczyc tych faktur? Oczywiscie filtrow nie mam, nawet ich wczesniej w zasadzie nie uzywalem.
Prosze o rozwiazanie.
 
   
mkrysinski

Dołączył: 19 Cze 2007
Posty: 9
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-06-28, 23:22   

problem wystepuje rowniez w wersji windows. Znaczy u mnie dokladnie to samo.
 
   
mkrysinski

Dołączył: 19 Cze 2007
Posty: 9
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-06-30, 23:58   

problem zniknal po instalacji na nowym komputerze.
 
   
rosol 

Dołączył: 09 Cze 2007
Posty: 16
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2007-07-02, 18:06   

Znaczy: przeniosles pliki bazy na nowy komp, zainstalowales firebird, wpisales w LHMK sciezke do pliku z baza i juz?
 
   
mkrysinski

Dołączył: 19 Cze 2007
Posty: 9
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-07-23, 22:36   

nie, zrobilem kopie bazy, instalacje na swiezym kompie, zaciagnalem baze i dziala.

Problem jednak po czasie wylazl, nie mam podgladu srodkow trwałych. Sytuacja taka jak w przypadku podgladu faktur.

Cos wiec jednak nie halo jest w programie.
 
   
Dawid Debinski 
Dawid Debiński

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 21 Gru 2006
Posty: 96
Wysłany: 2007-07-24, 13:57   

Jeżeli nie ma Pan podglądu z jakiegoś modułu np. środków trwałych bądz faktur to na 100% ma Pan złe ustawienia filtrów.
 
   
mkrysinski

Dołączył: 19 Cze 2007
Posty: 9
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-07-24, 14:00   

nie mam zadnych filtrow ustawionych.

A sytuacja wyglada tak. Biore baze na ktorej nie dziala podglad faktur na jednym kompie, i sadzam ta baze na innym. Podglad faktur jest, zaq to nie ma listy srodkow trwałych. W druga strone jest lista ŚT a nie ma faktur.
 
   
m@rek11 

Pomógł: 26 razy
Wiek: 43
Dołączył: 11 Maj 2007
Posty: 251
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2007-07-24, 14:06   

mkrysinski napisał/a:
nie mam zadnych filtrow ustawionych.

A sytuacja wyglada tak. Biore baze na ktorej nie dziala podglad faktur na jednym kompie, i sadzam ta baze na innym. Podglad faktur jest, zaq to nie ma listy srodkow trwałych. W druga strone jest lista ŚT a nie ma faktur.


A jakie masz ustawione daty na liście środków trwałych? (data zakupu od do, data przyjęcia od do)

ustaw obie daty np. na od 01-01-1792 do 31-12-2007 - coś się dzieje?
 
   
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme Mer created by maxis